På trods af bemyndigelse fra undervisningsministertiet valgte Aarhus Byråd ikke at lukke byens skoler under influenzaepidemien i efteråret 1918. Hvilket, som skoleudvalget allerede i 1919 måtte erkende, kom til at koste dyrt. Årsagerne til rådets bemærkelsesværdige beslutning skal blandt andet findes i en kombination af politiske overbevisninger, fejlfortolkninger af influenzaen og en tidens tro på, at byens nyopførte skoler var de bedste til at skærme eleverne mod alskens sygdomme.

Formålet med dette projekt er, at undersøge hvilken rolle, hvis nogen, de aarhusianske skoler havde for Den Spanske Syges udbredelse og forløb i Aarhus. Projektet er del af forskningsprojektet "Den Spanske Syge"<

Undersøgelsen tager udgangspunkt i de syv indskrivningsprotokoller der er bevaret. Udfra de enkelte protokollers opsumeringer blev der fra og med 1912 til og med 1918 antageligt indskrevet 14071 elever i de syv skoler.

Siden slutningen af december 2017 har en lille håndfuld frivillige projektdeltagere været travlt beskæftiget med at registere de mange elever.

På denne side kan du søge i databasen der pt. indeholder navn, bopål, klasse mv. på 14152 elever, der blev indskrevet på en eller flere af de godt 26 skoler i perioden 1912 til 1918. Bemårk venligst at kun er mulighed for en meget basal ssøgning.